Tiszafüred

Többen is érdeklődtek a szállásunk akadálymentessége után, ezért írok egy - remélem - informatív összefoglalót. Mondjuk, ha nem érdeklődtek volna, akkor is írnék, csak más bevezetővel :-)

Tehát: Tisza Hotel Balneum, maga az épület teljesen akadálymentes, de ez négy csillagnál azt hiszem, alap is. A mozgássérülteknek szánt szoba már izgalmasabb kérdés. Elég tágas, bár a normál szobák se vészesen kicsik. Fürdőszoba kategóriában viszont az eddigi legjobb, amit láttam. Az ülőkés zuhanyon túl egy rendes zuhanykabin is van, és még így is van elég hely. Kifejezetten tetszett.

...

Ennél jobb már csak egy jakuzzi  lett volna:-) De nem vagyok telhetetlen, hisz ott a spa.

A medencéknél beemelő nincs ugyan, de normális lépcső van, nem csúszós talaj, szóval nekünk rendben volt.

...

A környék biciklis barát, és hát a bicikliút nekem is barátom. A szállótól pár száz méterre van a nyáron átadott Tisza-tavi Kerékpáros Centrum. Itt így ősszel egy csajszi árválkodott, mint személyzet, a kávézó zárva volt, de a baromira guggenheimes stílusú rámpán fel lehetett menni, a kilátás ilyenkor is szép. És bár figyelmeztetnek, hogy csak saját felelősségre használják, nem vészesen meredek... De van lift is.

...

A bicikliút a vízpartig visz tovább, itt van egy nagyon helyes pihenőpark (Morotva kerékpáros pihenőpark). Itt is van mozgi wc és öltöző, külön konténerben. Nyáron szerintem fürödni is lehet. Jópofa az egész, naggggyon természet, de jó betonút:-)

...

Összességében felvettem a kerekesszékeseknek ajánlott helyek listájára a környéket. Már ha van ilyen lista:-)